Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar polisens presstalesperson varför det ibland kan dröja länge innan polisen åker på ett larm. Foto: SVT arkiv/Polisen

Inga svar på varför polisen dröjde i tre timmar

Publicerad

I tre timmar dröjde polisen efter att grannar tagit fast två inbrottstjuvar i bageriet i Jättendal. Nu förklarar polisen varför.

Polisens presstalesperson i region mitt, Roland Komaromi beklagar att det tog så lång tid innan polisen kunde komma och ta hand om inbrottstjuvarna efter att grannar jagat efter dem och gjort ett envarsgripande.

– För de här personerna är det superviktigt att polisen kommer på plats omedelbart, det har jag full förståelse för. Men så ser inte polisverksamheten ut tyvärr, säger han.

Måste prioritera

Exakt vilka andra larm polisen hade att ta hand om den aktuella dagen kan han inte säga, men det handlar om ständiga prioriteringar av resurserna.

– Vi måste prioritera, till exempel brott med fara för liv och hälsa, säger han.

Kan vara riskfyllt

Polisen uttalar sig inte specifikt om enskilda ärenden, men när det gäller envarsgripanden i allmänhet vill man mana till viss försiktighet.

– Dels för risken att göra något juridiskt fel själv, dels för risken att utsätta sig för något som kan vara farligt, säger Roland Komaromi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.