Christer Schwartz till höger. Foto: SVT

Insamlingen till Edsbyfamiljen förlängs – 400 000 kronor har skänkts hittills

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortfarande kritiskt men stabilt för mamman som räddade sex barn i Edsbybranden, enligt Christer Schwartz diakon i Edsbyn. Insamlingen som startades för familjen är nu uppe 400 000 kronor.

Det var för drygt två veckors sedan som räddningstjänsten larmades om villabranden i Edsbyn. En kvinna och sex barn befann sig i huset. En tioåring hoppade ner från huset och lyckades ställa upp en stege mot huset. Där kunde mamman klättra upp och ner med resten av barnen.

Strömmar fortfarande in pengar

För att stötta familjen startades flera insamlingar, bland annat från Alfta-Ovanåkers församling. Den har man nu valt att förlänga, men den kommer inte uppdateras lika frekvent från och med nu.

– Vi är uppe i 400 000 tusen kronor och det har fortsatt strömma in pengar till insamlingen. Vi har därför valt att förlänga sluttiden, säger Christer Schwartz diakon i Edsbyn.

Kritiskt men stabilt för mamman

Hur familjen mår är Christer Schwartz aningen förtegen om.

– Jag kan inte säga så mycket, jag måste respektera deras önskan, men det jag kan säga är mammans tillstånd fortfarande är kritiskt men stabilt och det kommer ta många månader att återhämta sig för henne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet