Husfabrik stoppar produktion – varslar personal i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Företaget K2A Trähus pausar sin produktion och varslar personal. En rad byggprojekt har flyttats fram på grund av bland annat höjda priser. I Gävle kommer ungefär 40 personer att bli av med sina jobb.

– Det har blivit för dyrt att bygga, säger Claes Ceder, vd på K2A Trähus.

Företaget klarade coronapandemin utan att behöva skära ner på personal, men med det rådande läget mellan Ryssland och Ukraina blev insatsvaror för dyra och en osäkerhet uppstod gällande vissa byggmaterial. Resultatet blir en paus av produktionen.

– Jag tycker att det är otroligt tråkigt, vi har haft två år med hårt arbete pågrund av corona och när vi precis kände att nu äntligen kan vi jobba framåt med goda förutsättningar, då väljer Ryssland att starta ett krig, säger Claes Ceder, som hoppas på att kunna starta upp produktionen igen någon gång efter 12 månader.

Varslar personal

Varslet rör upp mot 80 anställda i Gävle och Valdersmarsvik. I Gävle kommer ungefär 40 personer att bli av med sina jobb.

– Det är klart att det kommer med sorg men jag upplevde att det var många som tog det här beskedet med fattning och viss förståelse, Säger Claes Ceder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.