Polisen arbetar innanför avspärrningarna runt platsen där den 16-åriga pojken hittades skjuten. Foto: Stefan Larsson/SVT

Poliskälla till SVT om skjutna 16-åringen: ”Polisen tagen på sängen – kom som blixt från klar himmel”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23-tiden tisdag kväll hittades en 16-årig pojke skjuten på en cykelväg mellan Barrsätra och Vallhov i Sandviken. En källa säger till SVT att polisen inte kände till 16-åringen sedan tidigare och var helt oförberedd på dådet.

Pojken var livlös när han hittades och dödförklarades senare på sjukhuset. Polisen har varit förtegen om vad som inträffat och jobbar just nu med att säkra spår, knacka dörr och ta reda på vad som hänt.

En poliskälla uppger för SVT att ”dådet kom som en blixt från klar himmel” för polisen. Pojken ska inte vara känd för polisen sedan tidigare, enligt källan blev de tagna på sängen av det som har hänt.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Sandvikens IF i sorg

Pojken var aktiv i Sandvikens IF. Klubben skriver på sociala medier att den är i sorg och att en av deras ungdomsspelare är den pojken som sköts till döds under tisdagskvällen i Sandviken.

”Vi har fått det tragiska beskedet att en ungdomsspelare i vår förening förolyckades under gårdagen. Sandvikens IF:s tankar går till familjen och de närmaste i denna stund av overklig sorg”.

Föreningen har under onsdagskvällen bjudit in lagkamrater, ledare och föräldrar för att träffas, umgås och prata.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats vid cykelbanan där den skjutne tonårspojken anträffades – Hör SVT:s reporter om skjutningen. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Mer i ämnet