Känslosamt när rättegången fortsatte om husbranden på Öster i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stundtals känslomässigt när rättegången om höghusbranden på Öster i Gävle fortsatte på måndagen i Gävle tingsrätt.

Större delen av dagen ägnades åt förhör med vittnen och vissa av de boende i höghuset är målsägande. Enligt advokat Carina Abrahamsson, som företräder många av de boende, är det med blandade känslor som de ställer upp och berättar om hur branden har drabbat dem.

Rättegången inledd

52 lägenheter är drabbade av branden som startade den första oktober. Boende i huset fick evakueras i samband med branden.

I fredags inleddes rättegången mot den man som är misstänkt för grov mordbrand och vållande till annans död. Enligt åklagaren Therese Stensson Jonsson är bevisläget är gott, men mannens advokat tycker att åklagaren har ett väldigt svagt bevisläge. Den misstänkte nekar till brott.

Se advokat Carina Abrahamsson berätta mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.