Kenth Larsson vid Region Gävleborg kliver av sitt uppdrag som chef för lednings- och verksamhetsstöd (LOV) på Region Gävleborg. Foto: SVT

Kenth Larsson kliver av

Uppdaterad
Publicerad

Kenth Larsson kliver av sitt uppdrag som chef för lednings- och verksamhetsstöd (LOV) på Region Gävleborg, det meddelar regionen under måndagen i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet kommer Kenth Larsson arbeta vidare inom Region Gävleborg.

– Jag har under en tid haft problem med min hälsa. Arbetsbelastningen har gjort att jag nu behöver bromsa för att inte äventyra min hälsa ytterligare. Naturligtvis har den mediala uppmärksamheten den senaste tiden påverkat mitt beslut, säger Kenth Larsson i pressmeddelandet.

SVT granskar Region Gävleborg

”Måste ta hand om sin hälsa”

– Kenth Larsson behöver nu ta hand om sin hälsa. Kenth har haft ett svårt uppdrag med ett stort ansvarsområde. Han kommer att vara kvar med andra arbetsuppgifter inom Region Gävleborg, säger Svante Lönnbark, regiondirektör.

Finns det brist på förtroende?

– Inte från min sida i det här läget men det är ju han som har valt att kliva av sitt uppdrag.

Staffan Jonsson, nuvarande IT-chef på Region Gävleborg, går in som tillförordnad chef för lednings- och verksamhetsstöd (LOV).

SVT avslöjade

Förra veckan avslöjade SVT Nyheter Gävleborg om hur Region Gävleborg struntade i upphandlingen av de varor och tjänster som användes vid Medarbetardagarna 2014. Det handlade om totalt 11,3 miljoner kronor som borde ha upphandlats enligt lagen. Det var Kenth Larsson som hade ansvaret för att genomföra medarbetardagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Region Gävleborg

Mer i ämnet