Sara Frykland blir ny tränare för Gefle IF dam. Hon ska även utveckla andra tränare i både Gefle IF samt Hille IF. Foto: Gefle IF/SVT

Klart: Hon blir ny tränare för Gefle IF dam – ”Laget måste våga äga boll”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Frykland blir ny tränare för Gefle IF:s damlag. Den gångna säsongen hjälpte hon sitt tidigare lag att avancera en division och hon ser fram emot att utveckla sin spelidé i Gävle.

Under fredagen blev det klart att Sara Frykland, som den gånga säsongen tränat Myckle IK:s dam- och herrlag i Skellefteå, blir ny tränare för Gefle IF dam.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma till en förening som Gefle IF FF där jag får möjligheten att fortsätta utveckla min spelidé och framförallt mitt ledarskap, Min fotbollsfilosofi grundar sig i att vi som lag måste våga äga boll, ha ett distinkt försvarsspel och ett kollektivt anfallsspel, säger hon i ett pressmeddelande.

Och i föreningen är man nöjd över sin senaste värvning och förutom att leda damlaget ska Sara Frykland även utveckla andra tränare i både Gefle IF och Hille IF.

– Vi ser Sara som en viktig pusselbit i den satsning som vi nu gör tillsammans med Hille IF på vårt damlag och vi har valt Sara Frykland för att vi verkligen ser en tränare som besitter stor kompetens och engagemang att utveckla fotbollen i vår förening, säger Andreas Dahlén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.