Trafikverkets val av korridor för ny E4 genom Nordanstig, i Harmånger har myndigheten bestämt sig för det orange alternativet. Foto: SVT

Klart med E4-korridor genom Nordanstig

Publicerad

Trafikverket har beslutat hur korridoren för en ny E4 genom Nordanstig ska dras. Kring Harmånger fanns fem alternativ.

Trafikverket har nu bestämt korridorval för en ny E4 mellan Gnarp och Kongberget söder om Harmånger. Kring Harmånger har fem alternativ utretts men nu har Trafikverket bestämt sig för sträckningen strax väster om nuvarande E4.

– Funktionsmässigt är det bästa lösningen. Vi får en bra koppling mot Harmånger med trafikplatser i söder och norr. Vi kommer att kunna använda befintlig E4 som ett parallellt vägnät vid omledning. Det kommer också kunna gå kvar trafik under byggtiden, säger Kerstin Holmgren, projektledare på Trafikverket.

Planerad byggstart är efter år 2021, då ska vägen bli en mötesfri 2+1-väg, något Nordanstigs kommun är kritisk mot och därför ser över möjligheten att finansiera ett fjärde körfält själv med hjälp av grannkommuner. Enligt Trafikverket är korridorvalet anpassat för det.

– Ja, det funkar att ha den lösningen också, det är inga problem att få till det inom den korridor som vi har, säger Kerstin Holmgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer