Mannen greps efter en hotfull situation där polisen tvingats dra vapen. Foto: Privat.

Polisen drog vapen mot knivman på skola

Uppdaterad
Publicerad

En man med kniv befann sig under torsdagsförmiddagen på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. När polisen kom dit vägrade han släppa kniven – och patrullen fick dra vapen mot mannen.

Det var strax innan halv 12 på torsdagen som larmet om mannen kom in. Han var beväpnad med kniv och kastade sten mot fönsterrutorna på skolan.

– Det var personal på skolan som larmade polisen. Man såg att han kastade sten och att han gick in i Komvux-byggnaden som ligger vägg i vägg med gymnasiedelen. Därifrån lyckades han inte ta sig till gymnasieeleverna, säger Ylva Tidén, rektor på Torsbergsgymnasiet.

”Höll för dörren”

– Elever stod och höll för dörren så att mannen inte skulle kunna komma in. Ingen har kommit till skada, säger hon, och berättar att de kunde spärra dörrarna innan polisen kom till undsättning.

När polispatrullerna kom till skolan lokaliserade de snabbt mannen. Han vägrade först att släppa sin kniv, trots uppmaningar från polis.

Polisen drog vapen

– Patrullen tvingades dra vapen eftersom han gick mot dem med kniven, berättar Pelle Nellberg, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Patrullen fick efter ett tag kontroll på mannen, som nu är gripen.

Brottsrubriceringen är i nuläget oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.