Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Då kommunens bryggor vara på plats, men stugföreningen har blandade känslor inför fler båtplatser: ”Många här ute som aldrig ha kört en båt.” Foto: Markus Dahlberg/SVT

Kommunen vill utöka båtplatserna på Limön – stugägare på väg att fly ändå

Uppdaterad
Publicerad

Efter nedläggningen av turbåten vill kommunen utöka antalet båtplatser på ön, men enligt stugföreningen räcker det inte för att behålla sommargästerna.

Kommunen vill inte längre bekosta passagerarbåten till Limön och det är oklart om trafiken fortsätter i privat regi eller inte

Kommunen vill nu utöka antalet allmänna båtplatser vid tre platser på ön med 40 stycken och erbjuder ännu fler i den mån stugägarna är beredda att arrendera dem.

Limöbåten

– Vi vill ju att Limön ska vara tillgänglig som besöksmål. Om man jämför med vad det kostar att köra båten ett år så är det här betydligt billigare, säger Anders Ekman (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnde.

70-tal utan egen båt

Föreningen på ön bedömer att ett 70-tal av drygt 120 stugägare saknar egen båt i dagsläget. Även om båtplatser skapas till samtliga är många för oerfarna för att skaffa egen båt, enligt föreningen, samtidigt som värdet på stugorna riskerar att ha fallit i och med den indragna turbåten.

– Det är uppgiven stämning, man väntar och ser vad som händer, säger Thomas Björklund, ordförande för Limö fritidsby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Limöbåten

Mer i ämnet