Foto: Sabina Pettersson/SVT

Längre väntetider för teoriprov: ”Det blir svårt för oss att planera med eleverna”

Publicerad

Många vill ta körkort men i och med corona kan det ta längre tid än man tänkte sig att få det klart. Provsalar har behövts ställas om vilket innebär en minskad kapacitet på antalet som kan vara i salen.

Sedan mars har man ändrat på reglerna gällande förarproven, den som skriver teorin måste nämligen få godkänt på det innan den får göra körprovet. Något mer som förändrades i mars var antalet provskrivare som fick vara i salen efter som man behövde göra det mer coronasäkert. Vilket har lett till längre väntetider på att få skriva provet. 

– Det blir ju svårare för att oss att planera med eleverna, säger Mia Hollsten, trafikskolechef.

”Plugga ordentligt”

Både körskola och trafikverket trycker på vikten av att komma väl förbered till provet för att inte riskera att behöva skriva det igen. Då det skulle kunna ta lång tid igen innan man får skriva nästa gång.

– Ett tips till alla som ska göra teoriprovet, plugga, plugga ordentligt, se till att ni är förberedda så ni slipper boka om ett nytt prov, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer