• Viktigt meddelande:

    Brand med giftig rök i Kalmar Läs mer

Brister i ledarskap och arbetsmiljö hos regionen

Under 2016 valde 367 medarbetare, sjuksköterskor respektive läkare, att avsluta sin tillsvidare-anställning inom Region Gävleborg.

Därför har oppostitionsrådet i Region Gävleborg genomfört en enkätundersökning. Syftet med undersökningen har varit att ta reda på varför medarbetare på regionen väljer att lämna sina jobb.

Idag presenterade oppositionsrådet resultatet från enkäten och den visade att ungefär hälften av de som slutat gjort det på grund av bristande ledarskap från chefer och arbetsmiljön. En av frågorna som ställts på enkäten var om man kunde rekommendera Region Gävleborg till andra. Där hade över 40 procent svarat nej och bara 26 ja.

– Vi har ett ledarskapsproblem och arbetsmiljöproblem. Det är en av anledningarna till att många slutar, säger Patrik Stenvard (M).

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer