Flera män misstänks ha gruppvåldtagit kvinna i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer frihetsberövades misstänkta för att ha gruppvåldtagit en kvinna i Gävleborg i maj i fjol, skriver Aftonbladet. Enligt åklagaren ska kvinnan våldtagits sedan hon somnat på den tillställning där hon befann sig.

Ett tiotal personer misstänks ha deltagit i gruppvåldtäkten, men endast de fyra frihetsberövade har gått att identifiera.

– Det är ett filmat övergrepp och fyra är identifierade. Målsägande är en kvinna och hon var alkoholpåverkad och jag bedömer att hon inte hade möjlighet att ta sig därifrån, säger Christina Hildebrand, vid åklagarmyndigheten Falun.

Brottet ska ha skett vid ett tillfälle där ett tiotal personer är misstänka för våldtäkt. Alla inblandade är vuxna, de är inte heller unga vuxna, enligt åklagare Christina Hildebrand som tror att det kommer dröja fram till årsskiftet innan åtalet kommer.

En av de misstänkta har släppts

Tre av de frihetsberövade har häktats. De är hemmahörande i Sundsvall, Falun respektive Hälsingland.

En fjärde person ska ha gripits av polis så sent som i torsdags, fast har nu släppts på fri fot i väntan på rättegång.

– Men misstankarna mot personen kvarstår, säger Karl Jigland, vid Åklagarmyndighetens presstjänst till SVT Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.