• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En kvinna lurades av bedragare somsade sig vara från Länsförsäkringar. Nu stämmer kvinnan bolaget. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Kvinna lurades av bedragare – anmäler Länsförsäkringar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Söderhamn lurades på totalt 45 500 kronor efter att en bedragare ringde och uppgav sig vara från Länsförsäkringar.

Det var i maj i år som en kvinna i Söderhamn blev uppringd av en bedragare som sa sig vara från Länsförsäkringar. Bedragaren sa att någon försökte ta ut 19 000 kronor från kvinnans konto.

Bedragaren försäkrade sedan kvinnan att hon skulle hjälpa henne så att pengarna inte togs ut.

Enligt kvinnan själv fick bedragaren sedan henne att på ett ”mycket utstuderat och raffinerat sätt” använda bank-ID och säkerhetsdosa för att tömma kontona.

Anmäler Länsförsäkringar

Totalt stal bedragarna 45 500 kronor av kvinnan. En anmälan är nu gjord till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) där kvinnan anmäler Länsförsäkringar och hävdar att de är ersättningsskyldiga för pengarna som försvann.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.