Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför kyrkorna i Ockelbo tror att det behövs utdelning av matkassar. Göran Åström, ordförande i missionsförsamlingen, och Christina Danielsson, kyrkoherde. Foto: SVT

Kyrkorna i Ockelbo startar matkasseutdelning – ”Vi ser ett behov”

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av mathjälp finns inte bara i städerna. I bruksorten Ockelbo är kyrkorna på väg att starta en utdelningsverksamhet. Man tror att behovet är upp till 40 matkassar i veckan.

– Det finns ett behov. Vi har tidigare hjälpt enstaka familjer med mat. Men nu är behovet större, säger Christina Danielsson, kyrkoherde i Ockelbo församling.

Det här är ett samarbete med Svenska kyrkan och Ockelbo Missionsförsamling som ska vara ett försöksprojekt under ett år. Ockelbo kommun bidrar med 30 000 kronor. Maten kommer från lokala affärer och mattillverkare.

Mer än utdelning

– Vi vill att det här ska vara något mer än en utdelning av mat. Man ska ha möjlighet att ta en fika om man vill. Vi kommer ibland att ha kostrådgivare på plats, ibland personal från socialtjänsten, säger Göran Åström, ordförande i missionsförsamlingen.

Hör Göran Åström och Christina Danielsson berätta mer i videon om den kommande matkasseutdelningen i Ockelbo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.