Landshövdingen besökte moskén i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

För första gången besökte landshövdingen Per Bill i dag Al-rashideen moskén i Gävle. Det var Gävles islamiska center som hade bjudit in honom för att informera om verksamheterna där.

Al-rashideen moskén i centrala Gävle besöks varje dag av drygt 150 personer. I dag hade landshövdingen Per Bill och lokala medier blivit inbjudna till moskéen. Det var rundvisning och information om de olika verksamheterna som bedrivs där som var på schemat.

Vad hoppas du att det här mötet ska leda till?

– Förståelse och att folk ska kunna förstå vad moskén är och att landshövdingen ska få en uppfattning om Gävlemoskén. För du ska inte glömma att vi är också en representanter för många muslimer i Gävleborg, i bland annat Hofors och i Ockelbo och andra stadsdelar här i Gävle, säger Rague Yussuf som är talesperson för Al-rashideen moskén.

Landshövdingen gör många studiebesök runt om i länet, men det här var hans första besök på Al-rashideen moskéen.

– Studiebesök är för mig att skaffa mig en kunskapsbas och för att skaffa kontakter så att jag på olika sätt tillsammans med politiker och andra beslutfattare ska kunna fatta bättre beslut i framtiden, säger Gävleborgs landshövding Per Bill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.