Landshövdingen vill locka fler volontärer till vaccinationen

Uppdaterad
Publicerad

De som besökte Högskolan i Gävle för att få sin vaccinspruta vid lunchtid under tisdagen kunde få guidning av självaste landshövdingen som provade på jobbet som volontär. Och Per Bill vill samtidigt värva fler frivilliga när vaccineringen nu är inne i fas 4.

Det började lugnt för landshövdingen och de andra volontärerna.

– Det blev en paus eftersom det var byte av vaccin, berättar Per Bill.

Coronaviruset i Gävleborg

Efter en stund börjar det dock dyka upp vaccinationsbesökare som behöver guidas rätt.

– Kan man hjälpa till så känns det viktigt att vi hjälps åt, säger Kerstin Björk som gör sitt första volontärspass.

Marita Frykman hjälpte till att guida vaccinationsbesökarna under tisdagen

– Väldigt kul! Det är långa pass, men alla som kommer förbi är så positiva, tycker Marita Frykman som varit med och hjälpt till tidigare.

När länsstyrelsen efterlyste volontärer i mars var det många som ställde upp men sommaren är lång och det är många som ska vaccineras.

– Vi vet ju att Ockelbo och Hofors behöver fler frivilliga redan nu. Sedan har jag hört att det framåt sommaren kommer att tunnas ut litet bland annat i Bollnäs, berättar Per Bill.

Den som är mellan 18 och 80 år, fullt frisk och vill ställa upp kan anmäla sig via länsstyrelsens hemsida eller ringa 010/225 11 80 under telefontid.

I klippet hänger vi med när landshövdingen och de andra volontärerna visar besökare till rätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet