Bollnässkola stänger av lärare Foto: TT

Lärare i Bollnäs misstänks ha kränkt elev sexuellt

Uppdaterad
Publicerad

En lärare på en skola i Bollnäs har stängts av efter att en elev berättat att läraren kränkt henne sexuellt.

Det var under en lektion i en högstadieklass i Bollnäs som en elev utsattes för något som hon uppfattade som en sexuell kränkning.

– Det var en situation under en lektion som uppfattades som obehagligt för eleven. Det fanns samtidigt fler elever i klassrummet, säger Kajsa Mellner Daxberg, skolchef i Bollnäs kommun.

Skolan ska ha polisanmält det som har inträffat och man ska också ha inlett en egen utredning.

Hur är stämningen bland elever och lärare nu?

– Det var oroligt när det här blev känt. Det blir ju oroligt i vilken en organisation eller arbetsplats som helst när något sådant här händer. Men jag tycker att man har jobbat bra med det här. Man har pratat mycket med elever och lärare. Jag pratade tidigare med rektorn på skolan och det är ingen större förvirring på skolan just nu, säger Kajsa Mellner Daxberg.

Eleverna i centrum

På vilken skola som händelsen har inträffat vill hon inte berätta. Men det ska bara vara en elev som drabbats.

– Det är viktigt att detta hanteras på rätt sätt. Elever ska kunna prata med vuxna om sådana här frågor. Vi har eleverna i centrum, säger hon.

Läraren nekar till alla anklagelser men har stängts av under utredningen som beräknas ta några veckor. Det bar Hela Hälsingland som var först med att berätta nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.