Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tor Jonsson/SVT

Tåg i kollision med skoter utanför Bollnäs – passagerare evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under fredagen till Orbaden utanför Bollnäs sedan ett tåg kolliderat med en skoter. Ingen person skadades i kollisionen. Passagerarna i tåget evakuerades och fick fortsätta färden med buss.

Det var strax innan klockan 9 på fredagsmorgonen som kollisionen skedde.

– Alla verkar lyckligtvis ha klarat sig, säger räddningstjänstens larmbefäl Magnus Jonsson till SVT.

Det är oklart hur skotern har hamnat på järnvägsspåret.

– Uppenbarligen har den hamnat där. Om det har varit något tekniskt fel eller om den har kört fast vet jag inte, säger Magnus Jonsson.

Passagerare ska evakueras

Tåget som kolliderade med skotern tillhör X-trafik och har passagerare ombord, som ska evakueras så snart det är möjligt.

– Man kommer att evakuera passagerarna till en buss. För det kommer att ta ett tag innan tåget är flyttbart. Man måste också säkerställa att det inte är några skador på tåget, säger Magnus Jonsson vid räddningstjänsten.

Skotern satt inklämd under tågets plog men kunde dras bort med traktor samtidigt som tåget backades undan. Tågtrafiken var inställd medan arbetet pågick. Skoterföraren är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och förhörs av polisen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.