Lastbil orsakar totalstopp på E4 vid Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med släp blockerade under torsdagsförmiddagen vägen på E4 utanför Söderhamn så pass illa att vägen var helt avstängd i båda riktningarna. Trafiken kunde släppas på som vanligt igen vid 12.15-tiden.

Trafikolyckan skedde sent på onsdagskvällen i höjd med trafikplats Söderhamn norra och just nu sker både omlastning och bärgning av lastbilen. I samband med detta är vägen stängd.

Trafiken stod stilla under en lång tid men kunde släppas på igen vid 12.15-tiden.

Berusad man i stulen bil

Under natten och räddningsarbetet körde en personbil in i olycksområdet. Det rapporterar Helahälsingland. Det visade sig att föraren var berusad och greps av polis som var på plats. Föraren misstänks nu för rattfylleri och grov olovlig körning. Dessutom misstänks bilen vara stulen.

Fler trafikolyckor

Senare under torsdagsmorgonen inträffade ytterligare tre trafikolyckor på E4:an i Söderhamns kommun. De två första inträffade cirka 300 meter från varandra i höjd med Tönnebro. I båda fallen ska en personbil kört in i mitträcket. Ingen ska ha kommit till allvarlig skada.

Vid 10.30-tiden inträffade en ny trafikolycka när en lastbil med släp körde i diket på E4:an i höjd med Morbodarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.