Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idrottsläraren Sofia Westlin är en av lärarna på Alirskolan i Bollnäs som efterlyser gympaskor på Facebook. Foto: Saga Dillner/SVT

Gympaskor till skolidrotten efterlyses – ska ge mer jämlika villkor

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsläraren Sofia Westlin är en av lärarna på Alirskolan i Bollnäs som efterlyser gympaskor på Facebook. Något som visade sig ge stort engagemang. – Det bara small till, sen hade inlägget många likes, säger Sofia.

Lärarna på skolan såg att många elever inte har egna gympaskor till idrotten. Då gjorde Sofia Westlin ett inlägg på Facebook.

Hon frågade om någon har skor att avvara.

Idrott i skolan

I inlägget skriver Sofia bland annat, ”Tack för att ni hjälper våra elever att delta i idrottsundervisningen på lika villkor, oavsett socioekonomisk bakgrund”.

Skolåda utplacerad i sporthallen

Bara några timmar efter att hon publicerat inlägget på Facebook hade flera personer redan lämnat in sina begagnade skor.

Nu står en skolåda märkt ”Sko-insamling Alirskolan” utplacerad i sporthallen där man kan lämna in skor från storlek 35 och uppåt.

Sofia berättar att de hittills fått ihop tio par skor.

– Det är fantastiskt vad många fina människor det finns, säger hon.

Hör Sofia berätta mer om initiativet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott i skolan

Mer i ämnet