Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: TT

Lill-Babs inlagd på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson har drabbats av hjärtsvikt och skjuter upp sitt 80-årsfirande. Det berättar hennes barn i ett skriftligt uttalande.

”Vår mamma Barbro 'Lill-Babs' Svensson fyller 80 år nu på fredag den 9 mars. Tyvärr har mamma drabbats av hjärtsvikt och kommer i nuläget inte kunna fira sin födelsedag nu till helgen utan vi flyttar firandet tills hon mår bättre.

Mamma kommer i stället fortsätta gå igenom de undersökningar som behöver göras på sjukhuset. Men vi ber er alla att sända Barbro massor av kärlek så hon kommer på benen igen. Kramar Monica, Malin och Kristin.”

Folkkära Lill-Babs från Järvsö fyller 80 år den 9 mars och får nu skjuta på sitt planerade firande sedan hon blivit inlagd på sjukhus.

”Började krångla för henne”

– Det började krångla för henne med hjärtat så hon ligger inne för observation och de håller på att ta lite tester, säger managern Jan-Olov ”Joffe” Enbom till Expressen.

SVT Nyheter Gävleborg har sökt Lill-Babs familj, som hänvisar till uttalandet i TT.

”Vi ber er alla att sända Barbro massor av kärlek så hon kommer på benen igen. Kramar Monica, Malin och Kristin.”

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.