Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Från vänster: Hans Robertson, ordförande Ljusdals GK, i mitten syns Östernäs-området och till höger kommunchef Nicklas Bremefors. Foto: Bizz Sjöblom / SVT, Rolf Berg / Ljusdals kommun

Ljusdals golfklubb kan sätta stopp för timmerterminal på Kläppa – vill inte sälja mark

Publicerad

I över 30 års tid har Ljusdals kommun försökt hitta en ny plats för timmeromlastningsterminalen. Just nu utreds ett område i Kläppa som ett alternativ, men mycket pekar på att inte det heller kommer att bli av. En stor del av marken för det tilltänkta området ägs nämligen av Ljusdals Golfklubb, som inte planerar att sälja mark för en timmerterminal.

För Ljusdals golfklubb handlar det om att timmerterminalen skulle hamna i anslutning till deras golfbana, och därmed riskerar att orsaka störningar för deras verksamhet. Styrelsen har därför enhälligt beslutat att inte sälja eller upplåta mark för projektet.

– Det är så klart tråkigt. Vi är ju inte emot en utveckling av Ljusdal, men här är det olika intressen som kolliderar kan man säga. Styrelsens uppgift är att till hundra procent tillgodose klubbens och medlemmarnas intresse, det är där vi måste ha vårt fokus, säger Hans Robertson, ordförande i Ljusdals golfklubb.

Vill få bort timmerterminalen från centrum

Kommunchef Nicklas Bremefors menar att det är upp till golfklubben och Trätåg AB om en timmerterminal på Kläppa eventuellt blir verklighet. Kommunen bistår endast med detaljplanen för projektet.

– Det finns idag ingen aktivitet på det planerade området, då tycker vi att det är en mer lämplig plats än mitt i Ljusdals centrum, säger Nicklas Bremefors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer