En man från Ljusdal får dryga böter för att ha skrämt renar när han kört skoter i Lofsdalen. Personerna på bilden har inget samröre med händelsen. Foto: Stian Lysberg Solum/TT/Arkivbild

Ljusdalsbo på snöskoter skrämde renar – får dryga böter

Uppdaterad
Publicerad

En Ljusdalsbo i 30-årsåldern har fått två strafförelägganden sedan han på snöskoter bland annat stört renar i Lofsdalen.

Det var i början av april som mannen körde skoter i Lofsdalen i Härjedalen. Där ska han enligt åklagaren skrämt renar under kalvningstid vilket är olagligt. Mannen ska också kört utanför de anvisade skoterlederna, vilket också är ett brott.

Det här gör att Ljusdalsbon nu får två strafföreläggande av åklagaren på sammanlagt 24 800 kronor för brott mot rennäringslagen respektive terrängkörningslagen. Åklagaren betonar i sitt beslut att gärningen inte är ringa.

Det framgår inte av handlingarna om Ljusdalsbon har accepterat strafföreläggandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.