Beslagtaget Tramadol. Drogen är ett smärtstillande opioid men har även effekter som liknar vissa antidepressiva läkemedel. Det innebär att Tramadol inte sällan används i syfte att självmedicinera mot psykisk ohälsa. Foto: Jessica Gow/TT

Gävlebo smugglade 30 000 tabletter tramadol

Uppdaterad
Publicerad

En Gävlebo i 30-årsåldern har dömts av Malmö tingsrätt för grov narkotikasmuggling till 3,5 års fängelse. Gävlebon försökte smuggla in närmare 30 000 tabletter av det narkotikaklassade medlet tramadol.

Det var den 11 februari som Gävlebon greps av tullen på tåget från Köpenhamn till Malmö. Med sig på tåget hade han en resväska som innehöll nästan 30 000 tabletter tramadol. Tramadol är en opioid och är nära besläktad med morfin och heroin. Gävlebon hade tidigare på dagen kommit med flyg från Bryssel till Köpenhamn.

Nekar till brott

Gävlebon nekade till brott. Han berättade att han tagit hem väskan åt en bekant från Sandviken som han träffat i Bryssel och visste därför inte att det fanns narkotika i den. Han menade också att han hade blivit tvingad av den bekante att ta med sig väskan.

Det här tror inte Malmö tingsrätt på och konstaterar att den utredning som gjorts starkt talar för att han gjort resan i syfte att smuggla narkotika. Bland annat har fingeravtryck från Gävlebon hittats på insidan av väskan.

Villkorligt frigiven

I samband med en husrannsakan i mannens bostad i Gävle hittade polisen även en mindre mängd av heroin.

Tingsrätten i Malmö dömer honom till 3,5 års fängelse. Han var dessutom villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff. Ett straff han också får sitta av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer