Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jan Enbom, projektledare hos Trafikverket. Foto: SVT/Trafikverket

Ljusdalsbornas bra idéer stoppade ny väg 84

Uppdaterad
Publicerad
Det var Ljusdalsbornas bra förslag till trafiklösningar som gjorde att en ny dragning av väg 84 blev alldeles för dyr. Det menar Trafikverket.

– Vi hade ett samråd 2017 och fick in bra förslag som gjorde att man förbättrade trafiksituationen, förklarar Jan Enbom, projektledare på Trafikverket.

Förslagen var bättre än de lösningar som Trafikverket själva hade funderat fram. Men när man började räkna på kostnaderna blev det dyrt.

– Det rörde sig om tiotals miljoner kronor mer, säger Jan Enbom.

De pengarna finns inte i den långtidsbudget som Region Gävleborg har för nya trafiklösningar i länet. Det gör att Trafikverket lägger planerna på is för överskådlig framtid, om inte regionpolitikerna ändrar sig och tillför mer pengar.

Hör Jan Enbom berätta om de bra förslag till trafiklösningar för den nya sträckningen av väg 84 som dock gjorde den alldeles för dyr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer