Foto: SVT/Arkiv

Mamma gömde sonen – åklagaren vill ha långt fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Gästrikland levde under falsk identitet i flera år för att hon var rädd för pappan. Hon dömdes till fängelse, men nu vill åklagaren se ett strängare straff.

Kvinnan, som är från Gästrikland, levde med sin son i Stockholmstrakten under falsk identitet. Hon jobbade svart som städare och sonen gick i skolan.

Pappan, som bor i Sala, hade tidigare i en vårdnadstvist tilldömts ensam vårdnad om pojken. Men kvinnan gömde barnet för honom under nästan två års tid.

Kvinnan dömdes i tingsrätten till fyra månaders fängelse för egenmäktighet med barn. I rätten hävdade kvinnan att hon visste att hon var efterlyst av polisen eftersom hon undanhöll barnet från pappan, men hävdar att det var en nödsituation.

Överklagar domen

Nu rapporterar Arbetarbladet att åklagaren överklagat domen, och yrkar på att det rör sig om ett grovt brott och att fängelsestraffet bör bli längre. Även kvinnan har överklagat och menar att hon borde frikännas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.