I början av oktober körde en alkoholpåverkad man av vägen och skadades allvarligt. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Man fyllekörde fyrhjuling i Ljusdal – körde in i mur vid kyrkan

Publicerad

Nu åtalas en man för grovt rattfylleri sedan han kört en fyrhjuling med otillåten promillehalt i blodet. Händelsen inträffade i början av oktober i Ljusdal.

Strax innan 4 på morgonen, 7 oktober, orsakade en man i fyrtioårsåldern en singelolycka strax utanför Ljusdals centrum. Hans alkoholhalt i blodet uppmättes till 1,73 promille.

Enligt polisförhöret körde han fyrhjulingen trots att han visste att han hade druckit. Han uppger att han inte kände sig berusad.

Flög in i stenmur

Enligt den åtalade hakade gasen upp sig, vilket den har gjort tidigare när det har varit kallt. Han bromsade när han märkte detta.

Fyrhjulingen åkte då in i trottoaren och mannen flög av fordonet, in i stenmuren vid kyrkan. Han skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus.

Mannen åtalas nu för grovt rattfylleri. Han erkänner brott.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.