Foto: SVT

Man hittad avliden på Högskolan i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Vid 02-tiden natten mot fredag hittades en medelålders man avliden i Högskolan i Gävle. Högskolan bekräftar att det är en anställd som avlidit vid arbetsplatsen.

– Mannen var anställd på högskolan och avled vid sin arbetsplats. Det är med stor sorg vi tagit emot det här beskedet och våra tankar går till hans familj. Nu fokuserar vi på att arbeta med intern krishantering, säger Tommy Löfgren, kommunikationschef vid Högskolan i Gävle.

Polisen blev larmad vid midnatt när mannens anhöriga inte sett av honom. Polisen fick tips om att han kunde befinna sig på skolan där han senare hittades, något som Arbetarbladet var först med att rapportera.

– Vi misstänker inget brott och inte heller självmord. Vi blir alltid inkopplade vid sådana här ärenden. Ingen förundersökning är startad, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.