Man död i drunkningsolycka vid Våtnäs – hittad i vattnet efter stort pådrag

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag eftermiddag kom ett larmsamtal om att en man saknades i Hudiksvalls kommun. Efter en stor insats där sjöräddning, polis, räddningstjänst och ambulans medverkade hittades mannen i vattnet. På kvällen bekräftar polisen att han är avliden.

Larmet kom strax efter 15-tiden om att en man saknades vid Våtnäs öster om Enånger. En stor sjöräddningsinsats med helikopter och båtar inleddes. Efter en kort tids sökande hittades en man i vattnet av räddningstjänstens ytlivräddare. Enligt uppgift till SVT hittades han på fem meters djup.

– Ytlivräddare är personal med våtdräkt, cyklop och snorkel som söker i vattnet. De hittade honom och förde honom iland där sjukvårdspersonal genomförde hjärt- lungräddning. Mannen fördes sedan med helikopter till sjukhus, säger Daniel Holmstrand, larmbefäl på räddningstjänsten.  

Senare på kvällen berättar polisen att mannen, som var i 40-årsåldern och hemmahörande i länet, var livlös när han hittades och dödförklarades på sjukhuset. Anhöriga är underrättade. Inget brott misstänks i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.