Det råder en dyster stämning efter olyckan där en man i 80-årsåldern avled efter ett fall från en Skylift. Foto: Lari Honkanen/SVT

Man i 80-årsåldern död efter fall från skylift i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern har avlidit efter ett fall från en skylift i centrala Söderhamn. Polisen har inlett en utredning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

Larmet om olyckan inkom strax före tolv på tisdagsförmiddagen. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och tagit skyliften i beslag för att leta efter mekaniska fel.

– Vi vet inte varför det har hänt eller varför mannen begav sig upp på skyliften, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

Dödsolyckan inträffade vid Ekumeniakyrkan i centrala Söderhamn och det har hållits en minnesceremoni under eftermiddagen. SVT har fått bekräftat att olyckan skedde vid ideellt arbete.

Polisen har inlett en utredning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka. Ingen är än så länge misstänkt i ärendet.

Eftersom det är en arbetsplatsolycka med dödlig utgång leds förundersökningen nu av åklagare meddelar polisen.

Texten uppdateras när mer information finns tillgänglig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.