Misstänkt mord i Bollnäs. Foto: Daniel Sjöholm

Man knivdödad i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har knivskurits till döds i en lägenhet i Bollnäs. I lägenheten ska även barn ha funnits och dådet skedde inför vittnen. En man greps i närheten av brottsplatsen och har även anhållits misstänkt för mord.

– 21.07 får vi samtal om att en man ska ha varit knivhuggen i en lägenhet i Bollnäs. Vi åker dit med ett flertal patruller, säger Daniel Ågren, befäl vid polisen i region Mitt, till TT.

I lägenheten i området Hamre fann polisen den livlösa mannen.

Knivmordet i Bollnäs

– Vi påbörjar livsuppehållande åtgärder, även ambulans var på plats, säger Daniel Ågren.

Barn i lägenheten

I lägenheten befann sig både vuxna och även barn.

– Det finns vittnen till händelsen, säger Ågren, som tillägger att uppgifterna som polisen fick gjorde att en man i 45-årsåldern kunde gripas en och en halv timme senare utomhus i närheten av brottsplatsen.

Gripandet ska ha varit odramatiskt, men vakthavande vill inte närmare gå in på vad som låg bakom dådet eller om och hur gärningsmannen och offret känner varandra.

Anhållen för mord

Under söndagsmorgonen har mannen förhörts och har även anhållits av åklagare misstänkt för mord. Det bekräftar Christian Ljungberg, som är kommunikationschef på polisområde region mitt.

– Det finns i nuläget inga andra misstänkta för brottet, säger han.

Polisen vill fortfarande inte kommentera relationen mellan offret och den misstänkte mannen. Under natten har en teknisk undersökning genomförts och under söndagen kommer fler förhör att hållas.

– Det vi kan säga att vi betecknar utredningsläget som gott, säger Christian Ljungberg vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bollnäs

Mer i ämnet