Mannen som klämdes svårt av en truck vårdas fortfarande på sjukhus. Foto: Johanna Blavier

Sandvik om arbetsplatsolyckan: ”Sånt här får inte hända”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sent på måndagskvällen klämdes av en truck på Sandvik, i Sandviken, vårdas fortfarande på sjukhus. Mannen, som är i 50-årsåldern, klämdes så allvarligt att han drabbades av en bäckenfraktur.

Mannen ska enligt uppgift ha varit i kontakt med sin chef under förmiddagen och mår enligt Ulrika Porath, presschef på Sandvik, SMT, efter omständigheterna bra.

– Vi har informerat personalen om det inträffade och det är klart att det här påverkar alla på arbetsplatsen. Det är ju en jobbarkompis som är skadad, säger Ulrika Porath.

Mannen arbetar för ämnesberedning 67 som är en del i processen inför rörtillverkningen. Han befann sig vid ett uppläggningsbord när han klämdes fast mellan trucken och en lastpall av stål.

Har påbörjat intern utredning kring händelsen

Trucken som körde på och klämde mannen är automatiserad och på Sandvik har man idag inlett en intern utredning kring händelsen för att försöka ta reda på vad som egentligen har inträffat.

– Det ska absolut inte kunna hända. Vi ska utreda orsaken till olyckan i detalj, avslutar Ulrika Porath.

Förutom den aktuella trucken så har även maskinen där mannen arbetade tagits ur bruk i väntan på utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.