Michael Sundlöv har varit sportchef i Brynäs i tio år tidigare innan han hade samma roll i Karlskrona och sedermera Modo. Nu återvänder 53-åringen till Gävlelaget.

Michael Sundlöv gör comeback i Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Dagens återvändare. Michael Sundlöv är tillbaka som sportchef för Brynäs IF.

Det har varit känt en längre tid att Michaels Sundlöv, som bor i Gävle, varit på väg tillbaka till Brynäs IF från Modo där han varit sportchef de senaste åren. Till ett Brynäs som bygger om från grunden och inte bara laget utan även i ledningen.

Efter att Brynäs kickat sportchef Stefan Bengtzén tidigt under den gånga säsongen tog Andreas Dackell över den rollen tillfälligt efter att han själv blivit utsedd till general manager, eller sportdirektör som Brynäs kallar rollen. Nu tar alltså kompisen från förr, Michael Sundlöv över sportchefsrollen för herrlaget.

– Han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens, säger sportdirektör Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

Flera spelare utan kontrakt

I förra veckan blev det klart att Erika Grahm blir damansvarig för föreningen och har samma roll som Michael Sundlöv för herrarna.

Fem spelare i herrlaget har också lämnat/får lämna laget: David Rautio, Ryan Gundersson, Ludvig Nilsson, Adam Deutsch och Alexander Bjurström.

Andra spelare som saknar kontrakt inför nästa säsong är Simon Bertilsson, Tomi Sallinen, Rudolf Cerveny, Robert Kousal och Jonathan Granström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.