Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Firande på Delsbo forngård, till vänster, Klint-Olle. Till höger, Lisa Andersson Foto: Tor Jonsson

Små grodorna intog Delsbo under årets midsommarfirande

Uppdaterad
Publicerad

Den längsta dagen på året firades in med dans och musik på Delsbo forngård. Spelmännen tog med sina instrument för att spela till dansen runt midsommarstången, korv och fika fanns också för att orka med en svängom till.

Firandet började redan dagen innan med att klä stången till den stora dagen. Röda korset var på plats för att bjuda på fika.

På plats under midsommarafton var Klint-Olle, en lokal kändis i Delsbo. Hans jobb var att leda tåget och sätta midsommarstången på plats för att sen med vänner spela in midsommaren.

– Det är alltid så bra stämning här, det har alltid varit det bästa stället att spela på, säger Klint-Olle, spelman.

Favorit låt: ”Morsgrisar är vi allihopa”

Lisa Andersson var ledare för dansen som hon varit i många år. Hon förklarar att hennes favorit låt är ”morsgrisar är vi allihopa”.

– Det är så inkluderande, alla kan vara med, bara man kan hålla händer så ordnar sig resten, säger Lisa Andersson, dansledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.