Det sker ett miljonregn över Högskolan i Gävle. Foto: SVT

Miljoner till projekt på Högskolan i Gävle

Publicerad

Fyra forskningsprojekt vid Högskolan i Gävle har beviljats drygt 12 miljoner kronor ur Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Det är Strukturfondspartnerskapet i Norra Mellansverige som beviljar pengarna. Men också Högskolan i Gävle och Region Gävleborg kommer gå in och bidra med lika mycket. Totalt omsluter alltså projekten cirka 25 miljoner kronor. 

– Vi är mycket nöjda med att vi beviljats dessa medel som innebär att Högskolan kan bidra till regional utveckling inom områden där vi har stark forskning. Dessa fyra projekt är exempel på hur Högskolans forskning och utbildning bidrar till att lösa centrala samhällsutmaningar i nära samverkan med regionala aktörer, säger Lars Bengtsson, prorektor på Högskolan i Gävle. 

Projekten handlar om hållbara affärsrelationer, forskning kring avancerade metallprodukter, systemanalys av vätgas och forskning för att stärka teknisk utveckling och innovation. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.