Foto: SVT

Miljonsatsning på Hudiksvalls sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I går onsdag beslutade regionfullmäktige i Gävleborg att bevilja en budget på 267 miljoner kronor för att modernisera och bygga om Hudiksvalls sjukhus.

Bland annat vill man säkerställa moderna lokaler för flera högt prioriterade flöden, bygga upp ett helt nytt vårdblock och modernisera befintligt vårdblock.

– Vi behöver göra de här investeringarna för att ytterligare utveckla verksamheterna och ge patienterna en vård av högsta kvalité, säger Jan Lahenkorv (S), regionråd i ett pressmeddelande.

Opåverkad verksamhet

Pengarna ska gå till att projektera och genomföra den första etappen av tre. 2021 ska alla tre etapper vara genomförda och klara.

Trots byggprojekts storlek ska verksamheten inte påverkas då man bygger upp en tillfällig operationsavdelning, samt en sal för akuta kejsarsnitt.

– Det är oerhört viktigt att vi får förutsättningar att hålla igång operationsverksamheten i Hudiksvall, säger Helena Björkman, divisionschef Operation och Diagnostik på Region Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.