Missing people i Torsåker Foto: Daniel Wikdahl/SVT

Missing people hedrar anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Idag uppmärksammar organisationen Missing People alla de över 7000 försvinnanden som sker varje år med en dag för de anhöriga inklusive sök.

Syftet med anhörigdagen är att stödja de anhöriga och hitta de saknade. Över hela landet inleds klockan tolv idag sökinsatser efter försvunna personer. I Gävle väntas sökande efter den 22-årige man som försvann för en vecka sedan efter en utekväll i Gävle. Samling sker vid Södra Skeppsbron. Samling sker också i Torsåker där en man i 30-årsåldern försvann förra sommaren.

– Det här är en aktivitet där hela missing peoples organisation samlas mot ett och samma mål vid ett och samma tillfälle. En manifestation som visar på MPS engagemang, kompetens, bredd och djup. Givetvis hoppas vi att många som redan nu hjälper anhöriga och oss ansluter, men också att nya nu tar tillfället i akt och tar sig till samlingsplatserna för att på plats få se hur det går till och hur viktig deras medverkan vid en insats är”, säger Peder Schillerström, en av dem som var med och grundade MPS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Försvunnen i Gävle

Mer i ämnet