Visa alla (3)

Polishuset i Gävle spärrades av – misstänkt sprängmedel inlämnat

Publicerad

Vid lunchtid kom en privatperson in på polishuset i Gävle och lämnade in ett föremål i receptionen. Polisen misstänkte att föremålet var sprängmedel, och Nationella bombgruppen kontaktades.

– Delar av polishuset är avstängt på grund av att man har fått in ett misstänkt farligt föremål. Man misstänker att det kan vara explosivt. Bombgruppen är på väg från Stockholm, sade polisens presstalesperson Mikael Hedström vid lunchtid.

Av säkerhetsskäl spärrades bland annat huvudentrén och receptionen av. Enligt Mikael Hedström var det någon som kommit in till polishuset och lämnat in föremålet. Efter att ha skickat bilder till Nationella bombgruppen fattades beslut av dem om att undersöka föremålet på plats i Gävle.

Var ett farligt föremål

Vid 14.30-tiden hävde polisen de yttre avspärrningarna så att trafiken kunde börja rulla förbi polishuset igen. Bombgruppen har enligt polisens presstalesperson nu säkrat föremålet, som var skarpt och bedömdes ha kunnat orsaka skada om det hanterats på fel sätt.

Inget hot har riktats mot polishuset, men en förundersökning om försök till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Så gör du om du hittar ett misstänkt farligt föremål

Visa

Om du hittar ett föremål som ser ut att vara något som kan vara farligt, ska du kontakta polisen och berätta det. Då kommer polisen ut till platsen och hämtar föremålet.

Flytta aldrig föremålet, och försök inte själv forsla det till polisen.

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer