Foto: SVT / Anders Sundin

Man anhållen misstänkt för grov misshandel på Söder i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Ett större antal polisbilar var på plats vid 17-tiden på en adress i Gävle. En man har anhållits av jouråklagare för misstänkt grovt våldsbrott och en kvinna har förts med ambulans till sjukhus med oklara skador från ett misstänkt vasst föremål. Enligt Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, ska brottet ha skett utomhus.

Flera patruller var på plats efter ett larm om att en kvinna kommit till skada. Polisen misstänker att det är ett vasst föremål som har använts. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador. Hon ska ha varit vaken och talbar.

Polis ska under kvällen genomföra förhör med grannar i området.

Misstänkt man gripen

Senare greps en man i närområdet, som nu är misstänkt för grov misshandel. Vid 20-tiden informerade polis att mannen nu anhållits av jouråklagare.

Polisen hade under kvällen spärrat av ett område men enligt SVT:s reporter på plats var dessa borttagna vid 19-tiden.

Kände inte varandra

Enligt Åklagarmyndigheten var mannen och kvinnan inte kända för varandra sedan innan.

– Mannen, som är i 20-årsåldern, är anhållen misstänkt för grov misshandel. Brottet ska ha skett utomhus. I nuläget finns inga ytterligare uppgifter om händelseförloppet, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Mannen kommer att höras under torsdagen. På fredagseftermiddagen meddelade Gävle Tingsrätt att mannen har häktats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.