En man i 40-årsåldern föll från sin lägenhet. En annan man är anhållen för mord. Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

Misstänkt mord på Brynäs – man hittades på marken

Uppdaterad
Publicerad

Strax före tolv under natten mot torsdag hittades en man på marken nedanför ett höghus på en adress på Brynäs i Gävle. Mannen fördes till sjukhus men konstaterades sedan avliden. Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp. 

Det var polis som kom först till platsen och startade hjärt- och lungräddning på den skadade mannen. Mannen som är i 40-årsåldern fördes därefter till sjukhus där han senare avled. 

Tidigt under utredningen framkom det att en person funnits i lägenheten tillsammans med den nu avlidne mannen. Enligt polisen uppstod det en del frågetecken kring dödsfallet och den andra mannen.

– Som det verkar ska mannen ha fallit från en hög höjd, från sin lägenhet, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Ringde till polisen

En granne som SVT har pratat med säger att hon hörde bråk av något slag på platsen och senare också såg den ena mannen ligga på marken. Därför ringde hon SOS för att larma om händelsen.

– Det var så hemskt, han var en så fin kille, säger hon.

Misstänkt för mord

Den andra mannen greps på platsen och anhölls senare av åklagare för misstanke om mord. Enligt mannens försvarsadvokat, Carl-Oskar Morgården, så nekar han till brott.

Polisen kommer under torsdagen att hålla förhör med närboende och utföra en teknisk undersökning.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.