Polisen har spärrat av omkring platsen för det grova våldsbrottet. Foto: Daniel Sjöholm / Larm-SöderhamnVisa alla (3)
Visa alla (3)

Misstänkt mord utanför Söderhamn

En person har dödats och ytterligare tre skadats i Ljusne utanför Söderhamn. Ett stort bråk uppstod i ett område där Migrationsverket hyr lägenheter. En person har gripits och ytterligare tre har tagits in för förhör.

Polisen larmades på lördagkvällen om ett stort bråk mellan flera personer vid en adress i Ljusne utanför Söderhamn. Några av lägenheterna hyrs av Migrationsverket, som dock inte ska ha någon personal på plats.

Ung man gripen

Christer Nordström, informatör i Uppsala vid polisens region Mitt, bekräftar för SVT Nyheter att en yngre man greps relativt tidigt.

– Han är misstänkt för någon form av delaktighet i mord och mordförsök,  säger Christer Nordström till TT.

En insatsstyrka fanns på plats i Ljusne under kvällen, och strax efter klockan 22 hämtades ytterligare tre personer in för förhör. Det berättar frilansfotografen Roger Nilsson, som är på plats i Ljusne.

– Det var aldrig någon större dramatik. Det syntes folk i fönstren i lägenheterna intill, så särskilt många kan inte ha blivit evakuerade, säger Roger Nilsson till SVT Nyheter.

Vid 22:30 hävdes avspärrningarna och de flesta poliserna lämnade området.

Avled på väg till sjukhus

Enligt polisen var det fyra personer som skadades i samband med bråket, där kniv eller annat vasst föremål ska ha använts. Den allvarligast skadade mannen kördes i privat bil till sjukhus, men avled under färden. Övriga vårdades för lindriga skador och kunde senare lämna sjukhuset.

Samtliga inblandade ska vara boende i Migrationsverkets lägenheter.

– Ingenting tyder på att någon utomstående är inblandad i händelsen, säger Christer Nordström.

Evakuering

Migrationsverkets enhetschef vid mottagningsenheten i Söderhamn, Lars Ulander, uppger att det verkar vara ett bråk mellan olika nationaliteter som har urartat. Beredskap finns att ordna boende på annat håll för de som eventuellt evakueras från lägenheterna.

– En av mina teamledare på boendesidan är beredd att åka ut, då drar vi igång om det är nödvändigt. Vi har kontakt med ett större asylboende om att bereda plats, men vi vet inget just nu, sade Lars Ulander till SVT Nyheter på lördagkvällen.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Ljusne

Mer i ämnet