Tekniker på plats Foto: Marcus Määttä

Fyra personer anhållna efter skottlossning i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt på onsdagskvällen larmades polisen av flera inringare om en skottlossning i Gävle. Ett bostadsområde i centrala Gävle spärrades av och under torsdagsmorgonen meddelade polisen att fyra personer anhållits.

Polisen har under torsdagen undersökt det avspärrade bostadsområdet i centrala Gävle, men ingen skadad person har påträffats.

– Vi fick in väldigt många samtal. Det var många som såg och hörde saker, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt, till TT.

Strax före klockan 08 under torsdagsmorgonen uppger polisen att fyra personer har anhållits för skottlossningen.

– Två personer greps i anslutning till den misstänkta brottsplatsen. Ytterligare två personer togs in på förhör och anhölls senare av åklagare, uppger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till SVT Gävleborg.

Samtliga personer är misstänkta för försök grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Under torsdagsmorgonen undersöktes området av polisens tekniker. Två av de som anhölls släpptes senare under torsdagen. Misstankar om grov misshandel och grovt vapenbrott kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.