Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nästa år blir Moa Zetterblom en av de sista studenter att ta examen i kommunikation på Högskolan i Gävle. Nu är hon och hennes klasskompisar oroliga över utbildningens kvalitet. I klippet berättar hon varför. Foto: Alberto Lozano/SVT

Moa ska läsa programmets sista år i Gävle: ”Vi är oroliga”

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal studenter blir nästa år de sista att ta examen i kommunikation på Högskolan i Gävle. Programmet kommer läggas ner – och de är oroliga för hur det kommer bli för dem sista året.

– Vår lärare sa att han kommer säga upp sig, vi vet inte hur det kommer att bli för oss, säger kommunikationstudenten Moa Zetterblom.

Kommunikationprogrammets läggs ner

För två år sedan blev det känt att Högskolan i Gävle skulle lägga ner kommunikationsprogrammet för att profilera sig som en forskningsinriktad högskola.

Extern och intern kritik riktades då mot högskoleledningen – och nu är även studenterna upprörda över högskolans agerande.

Hör studenten Moa Zetterblom i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.