Den mördade mannen på Söder i Gävle är dömd för flera brott. Foto: SVT

Mördade mannen på Söder – tidigare dömd i uppmärksammat mordfall

Uppdaterad
Publicerad

På platsen där den mördade mannen hittades livlös brinner några ljus under torsdagen. Den döde är en 27-årig man som är känd sedan tidigare av polisen och dömd flera gånger för olika brott.

Det var i tisdagskväll som 27-åringen hittades livlös på Söder i Gävle. Mannen konstaterades död och hade skador som pekade på att han utsatts för brott. Ett stort område spärrades av och i skrivande stund är två män i 20-40-årsåldern anhållna misstänkta för mord.

Polisen har sedan tidigare sagt att den mördade mannen är kopplad till de kriminella kretsarna i Gävle. Och han har tidigare dömts för flera brott. Bland annat för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling i ett uppmärksammat fall där en död person forslades till Knivsta för att brännas upp. I fallet dömdes han för att ha varit med och dumpat en skjutens persons kropp i Knivsta i Uppsala län och tänt eld på den.

Stora missbruksproblem

För fyra år sedan dömdes han också till fängelse för bland annat åtta fall av misshandel. Då beskrevs han ha haft en missbruksproblematik med narkotika och att flera av hans tidigare begångna brott ska ha haft koppling till missbruket.

Så sent som i juni i år dömdes han för att ha haft narkotikaklassade Tramadoltabletter på sig i Gävle. Ett brott som han också erkände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.