Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokat Sebastian de Ciutiis är lättad efter att hans klient försatts på fri fot i väntan på dom. Foto: SVT/privat

Mordmisstänkta 17-åringar släpptes ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

De två 17-åringar som dömdes för mordet i Sätra av Gävle tingsrätt släpps ur häktet. Det beslutades när hovrättsförhandlingarna avslutades på måndagen.

De två 17-åringarna har suttit frihetsberövade sedan i november förra året. Att de släpps tyder på att hovrätten kommer att frikänna de två tonåringarna. Det här var Arbetarbladet först att berätta.

De två 17-åringarna dömdes av Gävle tingsrätt till fyra års sluten ungdomsvård. En 16-åring friades av tingsrätten.

Hovrättens dom väntas den 25 september.

– Jag är glad och lättad över hovrättens beslut. Han har suttit häktad sedan han var 16 år – vilket varit omtumlande, säger Sebastian De Ciutiis, försvarare för den ena 17-åringen. Han har inte hunnit prata med sin klient.

– Jag tycker att det framgår av utredningen att det rör sig om andra gärningsmän. Det är anmärkningsvärt att åklagaren har bortsett från det, säger David Massi, den andra 17-åringens försvarare.

SVT söker åklagaren för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar vi om de tre tonåringarna som var misstänkta för mordet i Sätra. Foto: Texturefabrik

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.