Peter Augustsson, vd Järvsöbacken AB. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Nej till stödpengar kan försena investering i Järvsöbacken

Uppdaterad
Publicerad

Järvsöbacken är i behov av en ny lift för att kunna öka kapaciteten. En investering som man hoppats få regionala stödpengar till.

Långt ifrån alla som söker regionala stödpengar får dem. Ofta med motiveringen att regionen anser att företaget själv har de finansiella musklerna att klara av investeringen.

– Så klart att vi är besvikna. Vi hade ju hoppats på de här pengarna eftersom vi är viktiga för besöksnäringen i den här regionen, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken.

25 miljoner

Idag har man två-stolslift i den södra delen av skidområdet. Det man vill göra nu är att bygga en sex-stolslift. En investering på nästan 25 miljoner. Man ansökte hos regionen om ett bidrag på 7,4 miljoner.

– En sådan lift skulle öka vår kapacitet avsevärt och därmed också attraktionskraften för anläggningen, säger Peter Augustsson.

– Nu måste vi fundera hur vi ska göra med investeringen. I första hand försöka hitta nya finansieringsvägar för de pengar som fattas.

Beslut i vår

Beslut om Järvsöbacken kommer att göra investeringen eller inte kommer att tas efter årets skidsäsong är slut. Dessutom får ju region Gävleborg nya statliga pengar efter årsskiftet som företag kan söka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.