Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nellie Nilsson berättar om hur hon blev slagen och sparkad vid Stortorget i Gävle. Det hela filmades och lades ut på sociala medier. (Varning för obehagliga bilder) Foto: Magnus Esser Bengtsson

Nellie, 13, sparkades i ansiktet på öppen gata i Gävle – spreds på Snapchat

Uppdaterad
Publicerad

På Stortorget i Gävle omringades 13-åriga Nellie Nilsson av en grupp tonårstjejer, spottades i ansiktet, slets omkull och fick ta emot sparkar mot huvudet, något som Gefle Dagblad var först med att berätta. Händelsen filmades också och spreds i sociala medier.

Nellie var på väg ner till Stortorget i Gävle för att vad hon trodde reda ut ett bråk med ett par tidigare tjejkompisar. I stället, berättar hon, slutade det hela med att hon omringades och tre tjejer gav sig på henne.

– Jag fick sparkar på knät, armar och huvudet. Jag fick också en rejäl spark i magen så jag tappade andan. Det gjorde jätteont så det var svårt att riktigt tänka efter vad som hände, berättar Nellie.

Delades på sociala medier

Nellie berättar att det inte bara var de tre tjejerna som var på plats . Där fanns också några killar och flera som tittade, några filmade och händelsen lades ut på sociala medier.

Pappan: ”Får inte hända”

Nellies pappa Jonas berättar att de fick tillbringa natten på akuten för observation.

– Jag vet ju att tjejerna har ord mot varandra och att de inte är sams. Men att det kan gå så här långt över tröskeln att det leder till nåt sånt här. Det får inte hända, säger Jonas Nilsson .

– Vi vuxna och föräldrar måste ta ett ansvar nu för det här går inte!

Händelsen är polisanmäld och en förundersökning som är åklagarledd är påbörjad.

I klippet återbesöker Nellie platsen där hon blev attackerad och berättar om det som hände.

Här är videon som lades ut på Snapchat och visar hur Nellie utsattes för attacken vid Stortorget i Gävle.

(Varning för obehagliga bilder)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I den redigerade videon hämtad från Snapchat visas hur 13-åriga Nellie Nilsson attackeras vid Stortorget i Gävle. Varning för obehagliga bilder. Foto: Från Snapchat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.