Nicklas Bäckström om tiden efter NHL-segern

Uppdaterad
Publicerad

Till slut fick Nicklas Bäckström gå på sommarvila som mästare i världens bästa hockeyliga. Vi träffade valbosonen i sommarvärmen i fiskeläget Bönan utanför Gävle.

När Washington Capitals i början av juni för första gången blev NHL-mästare i ishockey var de tidigare Brynässpelarna Christian Djoos och Nicklas Bäckström bland de som fick lyfta Stanley Cup-bucklan. För 30-årige Nicklas Bäckström innebar det också att en dröm till slut gick i uppfyllelse efter 11 år i huvudstadsklubben.

– Varje sommar brukar man komma hem och grubbla över varför vi förlorade, varför vi inte gick vidare så det är väldigt skönt att vi inte behöver göra det den här sommaren utan verkligen får njuta av att vi verkligen vann. 

En dröm att få hem bucklan

Firandet i segersugna Washington var verkligen något alldeles extra med omkring 700 000 supportrar som hyllade laget i den amerikanska huvudstaden. Nu efter en avkopplande ledighet i Gävle kan Nicklas Bäckström se fram emot att också fira på hemmaplan. Den 11:e och 12:e augusti kommer nämligen Stanley Cup-bucklan hit.

– Det kommer bli en otrolig upplevelse! Det har varit alltid varit min dröm ända sedan jag lämnade Valbo att få ta dit bucklan, avslutar Nicklas Bäckström.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.