Häng med till första kontrollen. Det dröjer inte länge förrän fyra svettiga fotbollsdamer kommer springande i vårvärmen. Foto: Malin Eirefelt/SVT

Nu orienteras det i hela kommunen – svettig premiär för Hitta ut Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs, Gävle, Ovanåker och Sandviken har redan startat årets Hitta ut-säsong med orientering runt om i kommunerna och nu är även Hudiksvall igång, med start på torsdagen. Under premiärdagen hade över 190 deltagare registrerat 1958 checkpoints vid 18-tiden.

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt som ägs av Svenska Orienteringsförbundet men det är lokala orienteringsklubbar som arrangerar verksamheten ute i kommunerna. Förra året deltog 100 000 motionärer i Hitta ut över hela landet och 5 miljoner kontroller, så kallade checkpoints, registrerades.

Kontroll 1 ligger i år inne i centrala Hudiksvall. Där står Rose-Marie Christoffersson.

– Jag brukar göra detta med min syster och hennes dotter. För något år sedan tog vi alla checkpoints, säger Rose-Marie Christoffersson.

Privatpersoner och fotbollslag

Eva Larsdotter kommer springandes med tre lagkamrater från Näsvikens IK.

– Vi gör detta som lagaktivitet i stället för vanlig träning i dag, säger hon innan de rusar vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.